Ovo su novi polaznici Škole odgovornog influensanja

šoi naslovna

Ana Radišić, Slađana Ostić, Ribafish i Miro Čabraja najnoviji su polaznici Škole odgovornog influensanja

„Bolji online svijet nije odgovornost nekolicine, to je cilj kojeg svi trebamo podržati i aktivno se uključiti“, tako tvrde, ujedinjeni u ambiciji da misle i rade odgovorno, naši poznati influenceri Ana Radišić, Slađana Ostić, Domagoj Jakopović Ribafish i Miro Čabraja. Oni su najnoviji polaznici Škole odgovornog influensanja, već dobro poznate inicijative Centra za sigurniji internet i A1 Hrvatska, kojoj je cilj edukacija i utjecaj na javnost za stvaranje sigurnog i pozitivnog online okruženja.

Prvi polaznici Škole odgovornog influensanja – Nevena Rendeli Vejzović, Dora Martinović, Nenad Hadžihajdić, Leon Žilavi

Temeljena na ideji da svaki pojedinac može i mora doprinijeti stvaranju pozitivnog i poticajnog internetskog okruženja, Škola odgovornog influensanja svoje je prve polaznike okupila u studenome prošle godine, a do danas je uspješno certificirano čak 35 influencera i kreatora sadržaja. A da je svako godišnje doba, pa i ono koje obično vezujemo uz odmor, odlična prilika za rad na osobnom razvoju, osobito kada on ima dalekosežne i pozitivne utjecaje, dokazali su naši poznati influenceri koji su ovoga ljeta odlučili ponovno uskočiti u školske klupe.

Ana Radišić, promo

Ana Radišić, voditeljica, urednica, podcasterica i influencerica, odlučila se prijaviti i certificirati iz jednog jednostavnog razloga: „Internet je jedno veliko mjesto prepuno različitih informacija koje ne smijemo prihvaćati bez provjere. Trebamo zajednički stvarati jedan siguran online svijet u kojem možemo pronaći inspiraciju i osigurati bolje sutra za generacije koje dolaze“. Slaže se s njom i Domagoj Jakopović Ribafish, kolumnist, novinar, gastro bloger, a inače profesor geografije, koji dodatno naglašava važnost prevencije kibernetičkog nasilja. „Kao osobe koje imamo velik utjecaj u online svijetu i koje prate i veliki i mali, moramo znati da imamo određenu odgovornost. Upravo zato moramo se kontinuirano educirati kako bismo znali reagirati u određenim situacijama i biti bolji online“.

Domagoj Jakopović Ribafish

S njima će se u online školske klupe vratiti i još dvoje influencera. „Svatko od nas mora biti odgovoran u svom ponašanju i postupanju u online svijetu, a influenceri tu imaju veliku ulogu s obzirom na količinu ljudi koja ih prati. Naučiti kako reagirati i postupati u određenim situacijama je cilj mog polaska u Školu odgovornog influensanja“, ističe Slađana Ostić, influencerica poznatija pod imenom slakipalaki.

Slađana Ostić

„Drago mi je što imam priliku s odabranom ekipom, vratiti se u školske klupe, pogotovo kad je povod jedan društveno odgovoran projekt kojim ćemo internet učiniti sigurnijim i boljim mjestom. Svi mi koji svakodnevno stvaramo sadržaj i imamo određeni utjecaj, smo odgovorni za svoje online ponašanje. Veselim se što ću nakon adekvatne edukacije imati priliku na pravi način stvarati sigurnije i pozitivnije online okruženje“, rekao je Miro Čabraja, glumac i influencer, uz napomenu da smo svi odgovorni i da svi zajedno trebamo stvarati bolji online svijet.

Miro Čabraja

Dio je to tema na kojima se kroz online predavanja i radionice Škole odgovornog influensanja radi na osvještavanju polaznika o važnosti odgovornog ponašanja u online svijetu. Podiže se svijest o nužnosti prepoznavanja i prijave neprimjerenog sadržaja na internetu kao i načinu prijave istog te kreiranju pozitivnog online sadržaja i stvaranja pozitivnog utjecaja.

Da bi bili bolji online moramo prihvaćati različitosti, slušati jedni druge, promicati poštovanje i suosjećanje te dijeliti pozitivne i inspirativne poruke. Svjesni te odgovornosti,  Ana, Slaki, Riba i Miro postali dijelom zajednice koja je dio promjene i odgovornog influensanja.