Škola odgovornog influensanja

Brzo širenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija nezaustavljiva je sila koja ulazi u gotovo svaku sferu suvremenog života − od ekonomije, preko društva, do kulture i oblikovanja svakodnevnog života.Upravo radi toga Centar za sigurniji Internet i A1 Hrvatska zajedničkim snagama osmislili su Školu odgovornog influensanja.

Cilj ove online Škole jest osvijestiti influencere i kreatore sadržaja o važnosti odgovornog ponašanja u online svijetu, podići svijest o važnosti prepoznavanja i prijave neprimjerenog sadržaja na internetu kao i načinu prijave istog te prepoznati važnost kreiranja pozitivnog online sadržaja i stvaranja pozitivnog utjecaja.

Namijenjena je influencerima i kreatorima sadržaja koje prate populacija djece i mladih, ali i svima onima koji su voljni čuti i naučiti nešto novo te biti dio promjene i #odgovornoginfluensanja.

Škola odgovornog influensanja digitalna je platforma putem koje će prijavljeni polaznici imati priliku odslušati šest edukacijskih modula na temu sigurnosti na internetu, a nakon svakog modula slijedi provjera znanja sastavljena od 5-10 pitanja koja se odnose na odslušani modul.

Nakon što polaznici odslušaju svih šest modula i riješe provjere znanja, slijedi dobivanje certifikata od strane Centra za sigurniji Internet te će polaznici biti evidentirani na platformi.

Stručnjaci Centra za sigurniji Internet stoje na raspolaganju svim polaznicima škole i ostalim zainteresiranim osobama u vezi svih pitanja koja se tiču sigurnosti na internetu. Trebate pomoć? Obratite nam se s povjerenjem na besplatan i anoniman telefonski broj 0800 606 606, dostupan svakog radnog dana u terminu 08:00 do 20:00 sati. Sve informacije možete potražiti i putem maila info@csi.hr ili putem društvenih mreža Centra za sigurniji Internet.

Zašto se prijaviti?

Škola odgovornog influensanja važan je dio digitalne globalne tranzicije. Svatko od nas snosi dio vlastite odgovornosti i ima priliku biti pozitivan primjer ponašanja u digitalnom okruženju. Internet nema granica, ali ih trebamo imati mi!

Zato, budite dio promjene, učite o opasnostima na internetu, naučite ih prepoznavati i pravovremeno na njih reagirat te na taj način budite primjer drugima, a pogotovo najranjivijoj skupini našeg društva – djeci i mladima.

Školu odgovornog influensanja donose

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu vodeća je organizacija koja djeluje već više od petnaest godina u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja.

Svakodnevno skrbimo o djeci koja se nalaze u nepovoljnim životnim uvjetima i nastojimo podići kvalitetu njihova života. Centar za sigurniji Internet je program kojega provodimo, a potrebu za njegovim osnivanjem smo uočili kroz dugogodišnje iskustvo zaštite djece i mladih od seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja na internetu.

U suradnji sa zajednicom, stručnjacima i nadležnim institucijama radimo na prevenciji nestanka djece te pružamo podršku obiteljima u kriznim situacijama.

A1

Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj svjesni smo da korištenje tehnologija zahtijeva edukaciju, ali i oprez. Zato radimo na osnaživanju djece, ali i svih odraslih, da koriste internet i mrežne tehnologije na pozitivan, odgovoran i siguran način te steknu potrebne digitalne vještine.

S Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) surađujemo od 2016. godine i zajedničkim snagama radimo na edukaciji mladih kada je u pitanju sigurnost na internetu i odgovorno ponašanje u online svijetu. Zajednički promičemo sigurnu i odgovornu upotrebu online tehnologija i mobilnih uređaja među djecom i mladima kroz mnogobrojne projekte kao što su netHELP aplikacija, Abeceda interneta, odgovorno gejmanje, obilježavanje Dana sigurnijeg interneta, izrada Minecraft svijeta, radionice za djecu i roditelje i slično.